De Keizershof

Op de 17e eeuwse boerderij De Keizershof woont sinds 1835 de familie van Leeuwen. Trees van Leeuwen runt als 5e generatie nu het bedrijf. En dat doet ze goed: de Leidse en Goudse kazen van De Keizershof vallen regelmatig in de prijzen. En niet alleen volgens wijlen Johannes van Dam is haar boter de allerlekkerste van Nederland. 

Ver van de bewoonde wereld…

De Keizershof ligt in het oer-Hollandse landschap bij Zoeterwoude, op een stille plek aan het einde van een doodlopende weg, tussen een meertje en een natuurreservaat. De naam Keizershof is waarschijnlijk al eeuwenoud. Enkele percelen weiland bij de boerderij dragen die naam al sinds mensenheugenis. Vroeger was de boerderij alleen te voet over de dijk, per boot of op de schaats bereikbaar over het water. Pas sinds 1963 ligt er een weggetje.

… alsof de tijd heeft stilgestaan

Aan het einde van de Weipoortseweg (bij fietsknooppunt 81) verder rechtdoor is de Noord Aa. Het eindpunt is onze boerderij. Nog steeds een beetje het einde van de wereld dus… en dat is ook nog altijd de charme van deze bijzondere plek!

Schuiven naar boven