Roomboter en karnemelk

Onze ambachtelijke rauwmelkse boerenroomboter won in 2016 de landelijke Cum Laude Award. Daarmee werd hij uitgeroepen tot de lekkerste boerderijboter van Nederland. Ook in 2018 kreeg onze boter weer een gouden bekroning.

Ambachtelijk gekarnde boter…

Als de koeien gemolken zijn, wordt de rauwe melk in de kaastobbe bewaard. Gaandeweg komt dan de room bovendrijven. Die scheppen we handmatig van de melk af. De room wordt aangezuurd en de andere dag gekarnd, gewassen, gekneed en eventueel gezouten met Keltisch zeezout. Met de hand verpakken we de boter in het karakteristieke vetvrije papier.

… en de échte karnemelk

Bij het karnen worden de vetbolletjes uit de room geslagen. Die klonteren samen tot boter. Wat overblijft, is de echte boerenkarnemelk. Fris, vol en romig van smaak. En licht verteerbaar met een vetpercentage minder dan 0,5%.

Schuiven naar boven